RSS
 

Bemutatkozás

 

 

 

A faluban már az 1900-as évek elejétől aktív kulturális élet folyt. Köszönhetően az itt tanító pedagógusoknak és az egyházközség élén álló plébánosnak.

A megalakult és elsősorban fiatalokat tömörítő egyesületek (Credo, Kalot, Vadász, Szívgárda) összejöveteleiket az iskolában tartották. A kultúra ápolásán (ének, színjátszás) túl ezek a csoportok karitatív tevékenységet is végeztek.
A ma is működő Kultúrház 1962-ben épült. Helyet biztosított a civil csoportoknak, tornaterem híján a falu sportéletét segítette a téli időszakban. (sakk, asztalitenisz) és itt került elhelyezésre a könyvtár is az olvasóteremmel.
Az épület közel 200 fő befogadására alkalmas, színpaddal ellátott. Az itt működő Rezeda Népzenei Egyesület, Népdalkör, Színjátszókör, Nyugdíjas Klub, színvonalas előadásaikkal, műsoraikkal sok helybéli és más településekről idelátogató embernek szereztek már maradandó élményt.

A Dunaszeg Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2008. évben pályázatot nyújtott be az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alaphoz Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítására és működtetésére. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) program az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programon belül „A vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások” intézkedés része. Célja a vidéki lakosság megtartása érdekében a helyben elérhető alapszolgáltatások körének bővítése, minőségének és hozzáférhetőségének javítása többfunkciós szolgáltató központok létrehozásával.

A pályázatunk sikeres volt, és ennek  eredményeként önkormányzatunk IKSZT címbirtokos lett. Ezt követően került sor a Kultúrház felújítására, melynek ünnepélyes átadása 2011. május 28-án történt meg.